Trio In Bocca Al Lupo @ Caso Nardo Genk – 03/12/17

/, Nieuws/Trio In Bocca Al Lupo @ Caso Nardo Genk – 03/12/17

Op een druilerige zondagnamiddag naar een mooi streepje hartverwarmende jazz luisteren in een gezellige huiskamer bij Caso Nardo.  Er zijn slechtere wijzen denkbaar om een winterse namiddag door te brengen.

Deze keer stond het Trio In Bocca Al Lupo  op het programma, drie Genkse klassebakken uit de jazz, Carlo Nardozza (trompet), Tim Finoulst (gitaar) en Alano Gruarin (piano).  Samen kwamen ze hun nieuw album uit, Nostalgia voorstellen.  En het moet gezegd, dat is beslist een muzikaal kunstwerkje. De titel Nostalgia is perfect gekozen omdat de meeste nummers al wat ouder zijn en zeker behoren tot de klassiekers die in het collectieve geheugen ingeprent zitten.

Zoals A Far L’amore Comincia Tu bijvoorbeeld en het sfeervolle Estate (van Bruno Martino), waarin de trompet van Carlo Nardozza je bijna duizelen, zo mooi, zoveel schoonheid, zo zacht en melodieus. En nog mooier werd het met Fellini’s Waltz, een nummer van Enrico Pieranunzi, zeer expressief en met schwung gebracht.  Het ingetogen Mala Femmena droeg Carlo op aan alle vrouwen (en ook aan zijn ex!).  En wie kent er het leuke wijsje niet van de traditional Bella Ciao, waarmee het eerste deel werd afgesloten? Iedereen in Italië alvast, en ook velen in Genk en daarbuiten.

Een fragment: Trio In Bocca Al Lupo – The Godfather 

Na de pauze werd het werkelijk groots. De sfeervolle Tarantella “Godfather” van Carmine Coppola roept echt wel de sfeer van geweldige film op (eigenlijk mijn favoriete film ooit). De dansende piano van Alano, de luid ‘toeterende’ trompet van Carlo en de ‘italo-django’ gitaar van Tim namen ons werkelijk mee naar Corleone in Sicilië.  Non Ho L’Età was subliem, voor mij het beste stuk van de namiddag, beter hoorde ik het trio nooit bezig tijdens de live optredens die ik al zag.  Ronduit briljant.

L’été Indien,  vooral gekend is in de versie van Joe Dassin (doch oorspronkelijk van Italiaanse oorsprong), is een echte klassieker, en de melancholie die erin vervat zit werd hier live heel mooi tot uiting gebracht, zo goed dat het nummer eigenlijk zowat heruitgevonden werd, met een ‘niet normaal’ goeie en heel lange trompetsolo van Carlo en sublieme gitaar van Tim.

In Felicita (in Bilzen en omstreken ook gekend als ‘Sjiek Es Mich Da’), een grote hit was voor Al Bano en Romina Power in 1982, wordt speels met de melodie gejongleerd.  En last but not least een bisje met Gente Di Mare, de klassieker van Umberto Tozzi.  De melodie blijft herkenbaar, maar er wordt op verder geborduurd, zodat het een rustiger ‘jazz-cachet’ krijgt.

Een prachtig concert dus, met een werkelijk fabuleus tweede deel.

 * * *

Ook even meedelen dat de volgende huiskamerconcerten bij Caso Nardo niet meer in Genk zullen doorgaan, maar in Waltwilder waar gastvrouw Katia en gastheer Carlo binnenkort hun nieuwe woonst zullen betrekken. 

* * *

‘In bocca al lupo’ (letterlijk ‘in de muil van de wolf’) wordt in het Italiaans gebruikt als je iemand veel succes wenst. De uitdrukking kwam oorspronkelijk uit de Italiaanse theater- en operawereld, maar wordt nu courant gebruikt in de dagdagelijkse spreektaal.   

2017-12-19T10:49:17+00:00