Dominique Nelis & Don & Bert Peyffers @ Café Cambrinus

/, Nieuws/Dominique Nelis & Don & Bert Peyffers @ Café Cambrinus

Een fijne opener van het concertjaar 2017 was het daar in café Cambrinus, met de Genkse allround gitarist Dominique Nelis en zijn twee muzikale kompanen, Don op ritmegitaar en Bert op cajon.

Veel gipsy-jazz & Django Reinhardt muziek, zoals een uitstekende versie van Minor Swing (muziek die ook voorkomt in de film Chocolate), en ook enkele eigen nummers van Dominique, waaronder La Valse De Mine, een django-gipsy-jazz walsje, opgedragen aan Genk.

Verder nog wat verrassende covers, zoals Isn’t She Lovely van Stevie Wonder in een wondermooie versie en op het einde ook nog een full swing version van de jazz classic Caravan van Duke Ellington.

Dominique’s gitaarspel is virtuoos, gedreven, technisch hoogstaand, passioneel,… Wij waren alvast (opnieuw) zeer onder de indruk van deze Genkse gitarist – internationale klasse zowaar!

Een avondje genieten in Hasselt, doch soms waanden we ons in een gezellige kroeg in Parijs met Django Reinhardt, die hier – volledig terecht – eer werd betoond met een paar mooie covers van zijn klassieke gipsy-jazz nummers…

Enkele mooie stukjes uit het concert:

2017-07-06T16:10:56+00:00