Westfalen

/Westfalen
Westfalen
 
Leden
Alberto Rossi
Benito Boccasile
Georges Pannemans
Julien Klawitter
Leon Klawitter
Roger Grossard
Genre
Hardrock
Stijl:

NWOBHM

Actief
Westfalen was actiefst in de jaren 1970
Oprichting
1975

1975 Westfalen Het was rond deze periode dat de gebroeders Klawitter Leo en wijlen Julien, besloten hun muzikale kunnen in bandvorm te gieten. De mosterd voor hun muziek haalden ze bij hun grote voorbeelden waar ze in eerste instantie hun voorliefde voor blues en rock konden delen. Het was met deze bezetting dat ze twee jaar ‘de boer’ optrokken. Bij één van deze optredens in De Botte in Zutendaal werden ze aangesproken door een zeer enthousiaste Georges Pannemans die zichzelf aanbood om zanger te worden. Na een geslaagde try-out werd Georges een vast bandlid. Helemaal aangewakkerd door talloze geruchten die de ronde deden in het muzikanten circuit over een fantastische gitarist van amper 16 jaar uit Kolderbos, genaamd Bennito Boccasille, besloten George en Leo eens naar dit muzikaal wonderkind te gaan zien. Wat ze die avond zagen en hoorden overtrof hun grootste verwachtingen. Bennito ging in op de vraag om gitarist te worden van Westfalen. Vanaf dat moment kwam alles in een stroomversnelling terecht. . “

Bennito had een aangeboren talent om op een zeer hoog tempo ijzersterke nummers te kunnen schrijven. Het was vaak moeilijk om hem bij te houden”,vertelt Roger. Zijn inbreng zorgde er voor Westfalen zich snel ontplooide tot een band met een eigen stijl en eigen sound. De songs werden voornamelijk geschreven door Benitto en Leo. Een groot deel van het geheim van het succes van Westfalen was dat zij, weer of geen weer, drie keer per week repeteerden, vertelt Roger. Inzet zorgde ervoor dat Westfalen klonk als een goed geoliede machine.

Dirk Stroobants van het JAC bracht samen met Jan Rector, uitbater van café Het Ongenoegen de verzamel LP Melange uit. Waarmee ze lokaal talent een ondersteuning geven. Deze LP gaf goed weer wat er in die tijd leefde in de muziek scene van Genk en groeide uit tot een waar collectors item. Ondermeer dankzij de bijdrage van oa Westfalen met ‘ Bad Habbits’ en Siglo XX .

Hierna begon Westfalen te werken aan hun eerste EP, Devils Race Deze bezorgde de band zeer lovende recensies in tijdschriften in binnen en buitenland. De artikels zorgden ervoor dat de optredens voor Westfalen vlot binnen stroomden.

De naambekendheid van Westfalen leverde hun niet enkel geweldige avonden en optredens op, maar trok jammer genoeg ook de haaien van de muziekindustrie aan die voornamelijk easy money wilden maken door sommige van de muzikanten gouden bergen te beloven. Dit veroorzaakte onenigheid in de band tussen de muzikanten. Benitto en Leo besloten van koers te veranderen en werden vervangen door Otto Marsili en Giacomo Cantella. In latere fase werd ook de plaats van drummer Berto ingenomen door Chris Jan Willems.

De gebroeders Klawitter, beiden van duitse origine, waren de autorally de grote prijs van Westfalen aan het volgen op TV. Westfalen, dat klinkt toch super zeiden ze tegen elkander, en de bandnaam was gevonden.

Krantenartikels Westfalen

Info artikel : George Pannemans / Patrick Broekmans.

2014-09-30T06:13:42+00:00