Twister

/Twister
Twister
 
Leden
Emael Eric
Remans Johnny
Senica Francis
Senica John
Genre
Rock
Stijl:

Genre muziek: Symphonic Pop-Rock

Actief
Twister was actiefst in de jaren 1990, 2000, 2010
Oprichting
1989


Ø 1989: 2 coverbands T42 en The Midlim Band smelten samen tot 1 nieuwe coverband, beide namen blijven behouden

Ø 1989-1996: De 4 vormen een veelgevraagde coverband in België, Nederland en Duitsland

Ø 1996: Er wordt beslist om buiten covers ook eigen werk uit te brengen, Twister was geboren.

leden van de band waren aan het brainstormen naar een nieuwe bandnaam in de achtertuin van de drummer terwijl de kinderen er een spelletje Twister aan het spelen waren.

Line-up

Johnny Remans Guitar/Lead Vocals

Francis Senica Bassguitar/Backing Vocals

Eric Emael Keyboards/Backing Vocals

John Senica Drums/Backing Vocals

Ze maken een demo tape en krijgen een cd contract aangeboden door Galaxy Europe, er was ook interesse van BMG Ariola die de band in 1997 zelfs uitnodigde als VIP gasten op de MTV Music Awards In Amsterdam.

Twister neemt ook een patent op haar naam voor muziek, film en kledij. Wat er later dat jaar toe leidt dat Warner Bros toestemming aan de band moet vragen om de film Twister in de Benelux uit te mogen brengen.

Ø 1997: Twister neemt een eerste cd op : Twister in Diapers (Galaxy Europe)

De band staat in haar kinderschoenen, nog maar net in de luiers, en zo ontstaat ook het idee voor de cover van de cd. Het Genkse bureau Ango wordt gevraagd om de layout te ontwerpen. Deze samenwerking leidt er toe dat Ango het management van de band onder haar vleugels neemt. (http://team23.be/Team23-Art/Twister.html )

De officiële cd release vindt plaats in het Stadhuis van Genk.

De cd krijgt lovende kritieken. Stijn Meuris, verslaggever van Het Belang van Limburg, beschrijft de band als een combinatie van Bad Company en Free.

Het nummer Caroline wordt opgepikt door diverse radio’s.

Alles komt hierdoor in een stroomversnelling. Er wordt besloten om van het nummer Caroline een videoclip te maken. ( https://www.youtube.com/watch?v=IkmiIUP-6h4 )

De namen T42 en The Midlim Band worden afgevoerd. Twister is vanaf nu nog de enige bandnaam.

Ø 1998: Artsen Zonder Grenzen (Limburg) neemt contact op met de band en vraagt of het mogelijk is om voor hun nieuw project Working for the Future een nummer te schrijven.

Een project waar de artsen in Soedan een strijd tegen T.B.C. aan het leveren zijn.

In de plaats van een stickerverkoop willen ze een cd uitbrengen. Het Limburgs idee breidt uit naar heel België.

Twister engageert zich voor het project en Johnny schrijft het nummer Working for the Future.

(https://www.youtube.com/watch?v=Ju08UCR5rKE )

Working for the Future krijgt 2 officiële premières. Het Stadhuis in Genk en de Botanique te Brussel.

Beide zijn uitverkocht en er is heel veel media aandacht. Het nummer wordt ook uitvoerig gedraaid door alle radiostations. De band tourt die zomer door heel België

In het najaar slaat het noodlot toe, 2 personen moeten om persoonlijke redenen de band verlaten. De frontman en drummer blijven achter. Het duurt even voor de nieuwe muzikanten worden gevonden en de media aandacht neemt af.

Twister herstart eind 1999 met een nieuwe bassist en toetsenman en er wordt beslist om terug te keren naar het covergebeuren om goed ingespeeld te geraken op mekaar.

Line-up

Johnny Remans Guitar/Lead Vocals

Corne Schoups Bassguitar/Backing Vocals

Erwin Winters Keyboards/Backing Vocals

John Senica Drums/Backing Vocals

Ø 1999-2004: De band is terug actief als coverband

Ø 2004: Twister maakt een supporterslied tezamen met de Ultra’s de supporterskern van K.R.C. Genk. Het wordt een gratis te downloaden nummer.

De download link wordt op de supportersite van K.R.C. Genk gepost en op die avond wordt het nummer meer dan 35.000 keer gedownload wat de server van Telenet zelfs even doet plat gaan.

De dag erop staat Twister terug in de kranten en er wordt een unplugged versie van het nummer op Radio 2 gegeven. Twister geeft ook een optreden op het voetbalveld van KRC Genk voor de match tegen Anderlecht.

Ø 2005: De band maakt muziek voor een musical Kaatje is verdronken i.s.m. Theatergroep Breuk. Het is een bestaand stuk maar de band wordt gevraagd om nieuwe muziek te componeren op de bestaande liedjes teksten. De officiële première vindt plaats in het Cultureel Centrum Maasmechelen

Twister trekt opnieuw de studio in en neemt een nieuwe E.P. met eigen werk op. BMG Ariola nodigt de band uit en de E.P. wordt uitvoerig besproken. De band krijgt te horen dat de songs en de productie zeer goed zijn maar het genre niet is waar ze op dat moment naar op zoek zijn.

Ø 2005-2007: De band beslist verder te gaan als coverband en speelt regelmatig wat eigen nummers tijdens deze optredens.

Ø 2007: De drummer verlaat de band en wordt vervangen

Line-up

Johnny Remans Guitar/Lead Vocals

Corne Schoups Bassguitar/Backing Vocals

Erwin Winters Keyboards/Backing Vocals

Danny Vinken Drums/Backing Vocals

Ø 2007-2009: De band blijft actief als coverband

Ø 2010: Omwille van verschillende muzikale meningen wordt de stekker uit Twister getrokken, toetsenman, bassist en drummer starten een nieuwe coverband onder een andere naam.

Ø 2011: De zanger-gitarist neemt een sabbatjaar en valt in als gitarist bij diverse andere bands.

Ø 2012: Tesamen met de eerste drummer wordt Twister terug herstart, een nieuwe bassist en toetsenman worden gevonden en na wat repeteren blijkt al gauw dat er enkel nog eigen werk zal gebracht worden. Een aantal nummers van Johnny worden terug vanonder het stof gehaald en worden in een nieuw kleedje gestoken.

Line-up

Johnny Remans Guitar/Lead Vocals

Thomas Vangelooven Bassguitar/Backing

Vocals Raf Ponet Keyboards/Backing Vocals

John Senica Drums/Backing Vocals

Ø 2014: Johnny komt met een idee voor een conceptalbum. Het idee wordt besproken de band beslist om hier voor te gaan. Requiem for a Phantom zal een 80 minuut lange rock opera worden waar de band de nummers live brengt en het verhaal geprojecteerd wordt op een groot scherm.

Het verhaal speelt zich af anno 1900 waar een alleenstaande man een kasteel koopt waar zich rare dingen afspelen. De filmopnames vinden plaats in; De oude mijngebouwen van Waterschei, De Maten, Domein Bokrijk, Het kerkhofje aan het St. Jozefinstituut Bokrijk, Kasteel Ter Dolen, Plantin Moretus, … In de tussentijd wordt er hard gerepeteerd door de bandleden om het stuk in te blikken

Ø 2016 – 2017: Twister terug de studio in om hun conceptalbum Requiem for a Phantom op te nemen. De officiële première wordt verwacht eind 2017.
Tekst & Info : Remans, Johnny

Discografie
CD: Twister in Diapers

Video


2017-07-24T14:22:09+00:00