Robots, The

/Robots, The
Robots, The
 
Leden
Alex Ruthkowski
Henkie Boonaerts
Lou Muzillo
Theo Lissowski
Genre
Covers, Dansorkest
Actief
Robots, The was actiefst in de jaren
Oprichting
1963
Ontbinding
1965

Gebeten door de muziekmicrobe, kon de jonge Lou Muzzillo het niet nalaten stiekem tijdens de speeltijd binnen te sluipen in het klaslokaal van wijlen Broeder Arnold om daar zijn geliefkoosde hobby te gaan beoefenen, namelijk gitaar spelen. Een passie die bij Lou nooit gestopt is en die ervoor gezorgd heeft dat Lou reeds op 13 jarige leeftijd musiceerde in zijn eerste band genaamd The Robots.
“Het allereerste optreden van ons”, vertelde Lou Muzzillo, “ben ik nooit vergeten. Dat deden we met de fiets, versterker op de bagagedrager en gitaar in de hand crosten we naar café ‘ De Welkom’ in Het Park van Genk (Houthalen).” Het aanwezige publiek reageerde vol enthousiasme op de covers, gebracht door de jonge gasten van The Robots. De uitbater van het café er tegenover was het niet ontgaan dat daar iets aan de hand was bij zijn collega. Diezelfde avond nog boekte hij The Robots om ook in zijn zaak te komen optreden. De jonge gasten van The Robots waren zeer verheugd, maar ook wat van hun melk toen ze horen kregen dat ze zelfs betaald zouden worden. De bal was aan het rollen voor The Robots en mond-tot-mondreclame zorgde ervoor dat zij gedurende ettelijke jaren op vele podia graag geziene muzikanten waren.
“De optredens in die tijd deden we niet altijd compleet zorgeloos”, vertelt Lou. Tijdens een optreden in The Pigalle in Waterschei, waar je achttien moest zijn om binnen te mogen deed ik het vanwege mijn leeftijd (13jaar) zowat in mijn broek.
Dat de split van een band zelden een leuk gegeven is, wordt bevestigd door Lou. “Een aantal van onze bandleden werkten op draaiende posten en dit was niet erg bevorderlijk voor de sfeer in de band. Repeteren op vaste tijdstippen werd moeilijk en veel te vaak moesten we een optreden annuleren. Deze omstandigheden haalden de drive uit de band en spijtig genoeg hebben we toen besloten om te stoppen met The Robots”, vertelt Lou mij.
Een zeer fijne en memorabele tijd uit onze jeugd, zo mijmert Lou nog even na over The Robots, het waren prachtige jaren van ‘63 tot ‘66.
The Robots waren; Gitaar en zang/ Theo Lissowski,Bass / Alex Rutkowski, Drum / Henkie Boonaerts en Lou Muzzillo Gitaar en Zang
Een aantal leden van The Robots smolten naderhand samen met een andere band uit Waterschei, genaamd The Guitar Devils. Dat zorgde voor de geboorte een nieuwe Genkse legende The R & The R’s.

2014-10-16T20:55:34+00:00