R And The R’s

/R And The R’s
R And The R’s
 
Leden
Alex Ruthkowski
Lou Muzillo
Pignanelli Salvatore
Theo Lissowski
Walter Olynyk
Genre
Beat, Pop, Rock, Sixties
Stijl:

The Shadows, The Kinks
Beat Music sixties

Actief
R And The R’s was actiefst in de jaren 1960
Oprichting
1966
Ontbinding
1970

Via een samensmelting van enkele muzikanten van The Robots en The Guitar Devils ontstond een nieuwe band in Genk. De R van The Robots en de R van Robbie ( Bonaerts ) was de inspiratie voor de bandnaam The R And The R’s. Hun repertoire bestond in eerste instantie uit het spelen van gekende covers.’ Het kenmerk van onze band was dat we op het moment zelf wel eens durfden te improviseren. Dat maakte onze band zo uniek t.o.v. andere coverbands. Het publiek hield van deze aparte aanpak’,  zo vertelt Salvatore Pignanelli mij.

 

Het muzikale kunnen en het enthousiasme van The R and The R’s trok al snel het oog van veel organisatoren uit de omstreken. Al vlug werden deze jongens gecontacteerd om het vaste huisorkest te worden in de Lagonda op de Stalenstraat. Ook in het jeugdcentrum de The Century  gelegen in de Molenstraat (1966) traden ze met regelmaat op.

 

Het grote succes van The R And The R’s kwam in een stroomversnelling nadat ze hadden meegedaan aan een concours voor beginnende bands in Moeskroen, wat hun  niet enkel een support act van The Kinks opleverde. Maar tijdens dit optreden wisten ze ook de aandacht te trekken bij de aanwezige pers en radio. The R and The R’s kregen airplay op de nationale zender. Contracten stroomden binnen en The R and The R’s mochten optreden in heel Vlaanderen. ‘Ook aan Joe Berluck, die toen werkzaam was bij radio Benelux, hebben wij bijzonder veel te danken’, zo vertelt Lou.

 

In die tijd optreden in gewone kledij dat deed je niet, een imago was iets vanzelfsprekend.

“Mijn mama stikte en naaide onze pakken eigenhandig voor ons”, vertelt Lou . “Het stof  hiervoor kochten wij in gordijnenwinkels en alles werd geassembleerd door  haar. Ik zie het mijn moeder nog zeggen, je gaat dit toch niet aandoen en op een podium gaan staan hé?”  (lacht)

 

Het vertrouwen en het geloof om met eigen muziek je brood te kunnen verdienen kreeg bij Lou een bizarre deuk.

 Lou vertelt, “Met The R And The R’s hadden we het liedje ‘Land Of Mountains’ uitgebracht op single. Ik had dit nummer speciaal gecomponeerd voor mijn broer die in Canada woonde. Ongeveer een jaartje later stuurde ik de single op naar hem. Kort erna kreeg ik een telefoon van hem met de vraag, is dit nummer van jullie? Dat speelt hier al even op de radio. Een serieus dubbel gevoel heb ik hieraan over gehouden, enerzijds ben je zeer trots dat een song van jou te horen is in een ver land, op de radio. Anderzijds vond ik het heel onrechtmatig en frustrerend dat ik, en onze band nooit enige vergoeding of royalty’s  hebben gekregen van dit nummer. ”.

 

The R And The R’s bestonden uit; Lou Muzzillo:zang & gitaar / Olynyk Walter: zang/   Lesowski Theo, Gitaar/ Ruthkowski Alex, bas / Pignanelli Salvatore: Drum.

The R And The R’s bestonden van 1966 tot 1970

 

Info :  Lou Muzzillo, Salvatore Pignanelli.

Discografie
45 tr : a- Look At Me / label : ideal records 543 / jaartal 1969
45TR : a-Lonely Tears b- I'm In Love / label : Ideal records 548 / jaartal 1970
45tr : a- Land Of Mountains b- Hunga Hunga /label : Ideal records / jaartal 1970
Audio
2017-08-08T19:59:29+00:00