Pourkwappa

/Pourkwappa
Pourkwappa
 
Leden
Arthur Castro
Jean Marie Rajewski
Peter Vandeurzen
Rob Maussart
Wilfried Gielen
Genre
Jazz, Reggae
Stijl:

Zomerse en groovy muziek brengt met wortels in reggae, afrobeat, soukous

Actief
Pourkwappa was actiefst in de jaren 2000, 2010
Oprichting
2008

Chief Joseph (wereldmuziek) en Pastaman (reggae), het zijn twee namen van groepen die in Genk geschiedenis hebben geschreven. In 2008 smolten ze samen tot Pourkwappa, een band die zomerse en groovy muziek brengt met wortels in reggae, afrobeat, soukous. Ondertussen hebben ze heel wat optredens achter de rug, o.a. als voorprogramma van Tony Allen (drummer van Fela Kuti) en The Gypsy Kings. Daarnaast stonden ze op festivals als Mano Mundo en Afro-Latino.

Voor één van de nummers op de cd, ‘Hometown’, namen ze een clip op. Hiervoor namen ze Toon Loenders onder de arm, docent aan de MAD Faculty, de kunsthogeschool op C-Mine, samen met twee pas afgestudeerde studenten. Toon Loenders, een kunstenaar en filmmaker, was vroeger één van de eigenaars van Kladaradatsch!, een productiehuis dat zelf ook bioscopen uitbaatte. De nieuwe samenwerking tussen hem en zijn studenten mondde onlangs uit in de oprichting van het bedrijfje ‘Slammer’, dat op C-Mine gehuisvest is.

Het filmpje ‘Hometown’ is een echte ode geworden aan Genk. Een deel van de beelden werd opgenomen op en rond C-Mine, in Genk-centrum, en voor de rest trok het gezelschap een weekendje naar Zeeland.

De vaste bandleden van Pourkwappa zijn Rob Maussart (zang en ritmegitaar), Peter Vandeurzen (toetsen), Wille Gielen (gitaar), Jean-Marie Rajewski (bas en percussie) en Tuur Castro (drums). Tijdens sommige optredens wordt de bezetting uitgebreid met bv. blazers en vrouwelijke backing vocals.

Discografie
CD : Fischerman ( eigen beheer )

Video

2014-11-26T20:25:27+00:00