Lucas

/Lucas
Lucas
 
Leden
Vleugels Lucas
Genre
Tiroler, Volksmuziek, schlagers
Actief
Lucas was actiefst in de jaren 1990, 2000, 2010
Oprichting
1995
Ontbinding
2013

Meer dan 15 jaar hebben we karnavalschlagers gezongen en ook geschreven die op de talrijke Carnavalissima LP’s en CD’s zijn verschenen. Verder waren we 10 jaar aktief als zanger bij de Genker groep De Rollezengers, die bekende melodieen zongen op Genker dialekt-teksten.

Sedert meer dan 30 jaar brengen wij ons verlof door in de Oostenrijkse bergen en tijdens plaatselijke Tiroleravonden durfden wij wel eens één van hun Oostenrijkse volksliedjes zingen.

In december 1996 hebben we een demo-CD laten maken met 6 duits gezongen liedjes waaron­der Ein Belgier in den Alpen. De muziek is van Slavko Avsenik met een door ons vernieuwde tekst. Een week later stuurden we deze CD voor de grap naar de BRF (Belgischer Rundfunk) in Eupen.

Tijdens de uitzending Volkstümliche Hitparade ( zondag van 10 tot 12 u.) werd Ein Belgier in den Alpen voorgesteld en schoot de week nadien schoot van 0 naar de 5e plaats van de Hitparade. 6 weken lang heeft dit in de Top 5 Hitparade gestaan (na maximum 6 weken mogen de luisteraars niet meer kiezen voor dit lied). Bij navraag bleek dat het de eerste keer was dat een Vlaamse Belg met een duits gezongen lied zo lang aan de top heeft gestaan in de Volkstümliche Hitparade. De 19 andere liedjes de werden allen vertolkt door Oostenrijkers en Duitsers!

We hebben hierop zovele reaktie’s ontvangen dat we besloten hebben om een echte full-CD te maken met 14 volkstümliche (duits) gezongen liedjes. Op verscheidene liedjes hebben we een eigen tekst gemaakt en Souvenir aus Austria (eigen kompositie) heeft 3 weken in de Top 5 van de BRF-Hitparade gestaan.

Deze CD werd officieel en met sukses voorgesteld tijdens het twaalfde AUSTRIA-FESTI­VAL op zondag 27 april 1997 FRÜHSCHOPPEN in Alpheusdal, te Berchem-Antwer­pen. De regionale televisie van LIMBURG (TVL) heeft op 14 mei 1997 deze CD tijdens het journaal in de kijker gezet, en ook de dagbladen Het Volk en Het Belang van Limburg hebben reportage’s gebracht over Lucas.

Verder verzorgde Lucas reeds 2 maal met groot sukses het voorprogramma van Die Mooskirchner in een uitverkochte feesttent met 1500 zitplaatsen alsook voor het “Alpenland Quintet” in Belgë en Nederland. Lucas trad ook reeds op voor de Oostenrijkse ambassade in het prestigieuze CONRAD HOTEL te Brussel.

September 1999 verscheen dan de tweede CD Volkstümliche Hits & Schlager, waarvan het lied Du lieber Schatz (eigen muziek en tekst) opnieuw 6 weken in de Hitparade van de BRF stond waarvan 3 weken op de 1e plaats !!!, waarop we natuurlijk heel trots zijn. Het lied Der Zillertal-Expres is in het Zillertal een hit,waar Lucas reeds meerdere jaren met Sylvester dit lied zingt bij aankomst van de Silvesterzug op 31 december in Kaltenbach samen met de bekende zanger/akkordeonist Marc Pircher.

Verder was Lucas te zien in VRT-TV1 Afrit9, VTM Domino en live op radio 2 Limburg. In de maandelijkse uitgave van het grootste tijdschrift over volksmuziek Meine Melodie van maart 2000 verscheen voor de tweede maal (eerste maal in 1996) een artikel over Lucas, met het gevolg elke dag stapels post die Lucas natuurlijk allemaal graag beantwoord.

Sedert juni 1999 wonen wij in ons Tiroler huisje “een typisch stukje Oostenrijk in Limburg”!

Juni 2001 was Lucas de “Überraschungsgast” op het “MARC PIRCHER ZELTFEST” in Kaltenbach(Zillertal).

20 april 2002 werd de nieuwe (derde) CD van Lucas met overweldigend sukses gepresenteerd tijdens een “TIROLER ALPEN FEST” en “5 JAAR LUCAS” in de Limburghal te Genk. Reeds 4 weken vooraf was de feestzaal volledig uitverkocht. En de reakties van het publiek waren fantastisch. De titelmelodie van deze CD “Auf in die Berge” heeft trouwens deelgenomen aan de voorronde van de Südtiroler Grand Prix der Volkstümliche Musik en stond 3 weken in de Top 5 van de BRF-Hitparade.

Op 31 mei 2003 had, na het grote sukses van vorige jaar, het 2e Tiroler Alpen Fest plaats in de Limburghal te Genk voor een bomvolle zaal, met uit het Zillertal onze stargast Marc Pircher. Het Tiroler Feest werd geopend met een duet van Marc Pircher en Lucas. Daarna bracht Lucas liedjes van de vorige CD’s en Marc Pircher zong al zijn grote Hits. Tot slot zongen en speelden Marc Pircher en Lucas samen nog enkele nieuwe liedjes, zoals die Lucas Polka (de nieuwe CD-single) en dan had de grote finale plaats met Sierra Madre. Het was een schitterende avond geworden met vele tevreden aanwezigen en ook Marc Pircher was enorm begeesterd.

December 2003 werd de 4e CD “Auf in die Berge und Après-Ski” voorgesteldop de ijspiste van Genk On Ice, waarvan de titelmelodie “Oi oi oi Ab in die Berge” een hit was in Oostenrijk en een Tophit bij elk optreden van Lucas.

April 2007 : Lucas brengt de 5e Jubileum-CD “10 Jahre Volksmusik & Schlager” uit. Deze nieuwe CD verschijnt ter gelegenheid van Lucas 10 jarig Jubileum.Feitelijk moeten we zeggen dat deze nieuwe CD het product is van het “Volkstümliche Duo Lucas & Nicole” want op deze prachtige CD staan zes liedjes samen gezongen, zowel (Duitse) Schlagers als echte Tirolermuziek. Bij verschillende optredens de laatste tijd viel dit duo bijzonder in de smaak bij het grote publiek. En de fans zullen dit zeker waarderen. In totaal staan op deze Jubileum-CD maar liefst 20 prachtige liedjes, alsook een medley met de grootste hits van Lucas!

2009: De 6de CD “TIROLERZEIT” van Lucas & Nicole werd voorgesteld tijdens een Tiroleravond met Meisterjodler Johann en het Olens Tiroler orkest op zaterdag 12 december 2009 om 20u in de Iglo-Dome (naast de schaatspisten) op het Stadsplein in Genk. Uit deze CD kwam een nr 1 Hit van de BRF “O Herrgott Dank”(muziek van Jo Martens en tekst van Roger Bijnens). Dit lied stond in talrijke internet radiozenders in de top 10, zelfs in de Top 5 van “The German Hitradio USA”.

2013 was een Jubileum jaar en er verscheen dan ook een nieuwe (7de) CD “15 Jahre Lucas”. Op deze CD staan 12 nieuwe liedjes, en omdat dit tevens een Afscheids-CD is, staan er ook nog eens de 9 grootste Lucas Hits van de 6 vorige CD’s op. Deze MAXI-JUBILEUM-CD bevat dus 21 liedjes!

De single-CD’s “Verliebt in Volksmusik” en “Ein kleines Edelweiss” (gezongen door Lucas & Nicole) stonden opnieuw weken op de 1ste plaats in de BRF Hitparade.

Het laatste optreden van Lucas & Nicole vondt plaats vinden op 8 december 2013 tijdens de opnames gemaakt van deze CD voor de TV uitzending “Musikalisches Rendezvous” op de Sat TV zender “Deutsches Musik Fernsehen”. (zie bijlage)

In de afgelopen 15 Jaar hebben we 7 CD’s geproduceerd waarvan allen in verschillende Hitparade’s vertegenwoordigd waren! Het zijn 15 fantastische jaren geweest, waar we heel veel plezier aan beleefd hebben zowel in Oostenrijk, Duitsland, Nederland als in ons eigen landje.

We denken nog graag terug aan de fijne optredens tijdens de 3 Tiroler Feesten in de Limburghal Genk, de Zondags- en Kerstmarkten in Genk, en op TV1,VTM, TVLimburg, Radio 2 en de ORF (Oostenrijkse TV).

Ook in You Tube zijn Lucas & Nicole vertegenwoordig met 21 liedjes: Viva Tirol is meer dan 17000 keren gedownload !

Graag wil ik dan ook mijn echtgenote Nicole bedanken voor de mooie liedjes die ze samen met mij heeft ingezongen en verder dank aan al onze trouwe fans alsook alle medewerkers van de Limburghal, het Stadsbestuur van Genk, alle meewerkende artiesten, Ivan Milani die zorgde voor de Website en de Layout, accordeonisten Wesley Rybak en Sooike Knops, tekstschrijvers Roger Bijnens en Günther Wolf, MeisterJodler Seppe, en niet in het minst Opnamestudio Jo Martens voor de prachtige begeleiding en afwerking van onze 7 CD’s.


Video2017-08-08T16:34:17+00:00