To Be Louise ( Kazoing )

/To Be Louise ( Kazoing )
To Be Louise ( Kazoing )
 
Leden
Gert Schrijvers
Heidi Boumans
Jean Davidts
Jos Boelen
Michel Wouters
Genre
Ellectro Pop, Pop, Rock
Stijl:

Pop / Electro Synth Pop/ Rock / 80's
Joan Armtrading, Jo Lemaire

Actief
To Be Louise ( Kazoing ) was actiefst in de jaren 1980
Oprichting
1986
Ontbinding
1991

To Be Louise : Band afkomstig uit Zutendaal, met twee Genkse leden Michel Wouters en Heidi Boumans Kazoing, het geluid van een botsing tussen twee ruimtetuigen in een SF-stripverhaal leek de toenmalige bandleden een treffende naam voor de band. De groep afkomstig uit Zutendaal kwam tot stand in 1986 en telde twee Genkse leden, Heidi Boumans op zang en Michel Wouters op drum. Heidi was de dochter van Jean en Marie-Josée Boumans Winten, indertijd de eigenaars van de Fiat garage op de Weg Naar As. De eerste optredens van Kazoing vonden plaats in cafés en kleine locale festivals. Maar in 1987 kwam de ommezwaai voor Kazoing doordat ze als eerste te eindigden op Vakature een wedstrijd voor beginnend rocktalent in Bree. Kazoing palmde die avond publiek en pers in. Het gevolg was een hele lijst van optredens in het circuit van jeugdhuizen en clubs. Op aanvraag van de platenmaatschappij veranderden ze hun naam Kazoing in To Be Louise. Kazoing werd te vaak verkeerd uitgesproken op de radio, vooral de Waalse zenders hadden hier een probleem mee. In 1988 kwam de eerste single (+maxi) Fly To Heaven ( Plaza Records ) op de markt die een mooie plaats wist te scoren op de hitlijsten.

To Be Louise werkte keihard aan hun muziek, drie maal repeteren per week was geen uitzondering. Michel Wouters vertelt,’ We schonken veel aandacht aan het live gebeuren, een optreden dat moest niet enkel iets zijn voor de oren maar ook voor de ogen, geen zoutzakken op het podium was het motto. Jean Davidts onze bassist stond vaker tussen het publiek dan op het podium (lacht)’. De grotere festivals en happenings volgden, Suikerrock Tienen, Rockrijk, Hasselt Live, Breekend. To Be Louise deelde de affiche met o.a. WonTonTon, Soulsister, Dr.Feelgood, Tom Verlaine, Jo Lemaire, De Kreuners. To Be Lousie stond voor up tempo rock/ pop/wave, hun muziek leunde bij aan bij het steviger werk van Joan Armatrading, ook vergelijkingen met Jo Lemaire waren meerdere malen te horen of te lezen. Dankzij haar zeer krachtige stem en haar intense manier van performance werd Heidi Boumans als het boegbeeld van de band bestempeld. To Be Louise was ook John Terra in het oog gesprongen en hij liet hun samen met Dana Winner en Johnny Lynn het Limburgs team vormen voor de Baccara beker in 1990. De band werd de revelatie van de beker genoemd en kwam als de gedoodverfde winnaar uit de bus. Michel verteld ,’spijtig genoeg was heel die Bacara beker een vergiftigd geschenk voor To Be Louise. Enerzijds werden wij er behandeld als sterren, mochten een week overnachten in een luxe hotel, eten a vollenté, er werden ons limousines voorgereden, de fotografen van de pers volgden ons overal.

Maar langs de andere kant verloor To Be Louise hun zangeres ’. Want het was tijdens deze Baccara beker dat Heidi in contact kwam met producer/bassist Bert Candries die haar levenspartner werd. Het was via de contacten die Bert had dat Heidi een indrukwekkende carrière als backing vocalist opbouwde. Artiesten als Johan Verminnen, Bart Kaell, Connie Neefs deden vaak beroep op haar krachtige stem. Michel ,’ Na het vertrek van Heidi hebben wij nog even doorgedaan met andere kandidaten, maar Heidi vervangen bleek onmogelijk. Ze was te uniek’. Heidi Boumans overleed op 14/07/2012 Leden: To Be Louise Zang: Heidi Boumans / Drum: Michel Wouters / Bas : Jean Davidts / Toetsen : Gert Schrijvers/ Gitaar : Jos Boelen.

Pers , Flyers, Affiches : To Be Louise


Video

2014-09-30T06:31:25+00:00