Date, The

/Date, The
Date, The
 
Leden
Jacko
Jean-Pierre Vanlaeken
Philippe Libberecht
Roland Kellens
Rudi Plessers
Steven Krolicki
Wim Croonen
Genre
Rock
Stijl:

Rock / Classic Rock
Golden Earring, The Scabs, Spin Doctors

Actief
Date, The was actiefst in de jaren 1980
Oprichting
1988
Ontbinding
1992

 

In 1988, tijdens een vrij podium op het technisch instituut van Sint-Lodewijck besloot  Roland Kellens ( bassist)  Rudi Plessers (drums) weg te kapen bij een groep die De Smurfen heten.  Op deze manier werd de basis gelegd van 1 van de fijnste classic rockbands die Genk gekend heeft,  The Date.

Rudi Plessers vertelt:  ‘Wij speelden in eerste instantie enkel covers. Het heeft zeer lang geduurd voor we een eigen compositie in onze set durfden te steken. Een eigen nummer voor een publiek spelen,dat was  voor mij een vreemd gevoel. Eerlijk gezegd, ik  vroeg mij echt met een bang hartje af, hoe gaan de mensen hierop reageren?’

Het eigen werk werd lovend onthaald en The Date besloot om meer eigen werk toe te voegen aan hun setlist om op den duur zo goed als alle covers te weren.  Muzikaal speelde The Date muziek op een hoogstaand technisch niveau, dat in combinatie met een enthousiaste live performance was de oorzaak  dat ze snel de titel  ‘Rock Party Makers’ toegewezen kregen. Ook in Nederland sloeg de vonk aan, daar kreeg The Date vaak complimenten over de volwassen sound van de band.’ De vergelijking met Golden Earring hebben we meerdere malen  mogen aanhoren’ , zo verklaart Rudi al lachend.

‘Ons Spinal Tap moment hebben we beleefd in de Grenslandhallen te Hasselt’, vertelt Steven Krolicki mij.’ De organisator had ons geboekt maar was vergeten een PA te bestellen, hij was er van uitgegaan dat we zouden playbacken’.

Muzikale invloeden die je kon terugvinden in de  muziek van The Date kwamen van bands als The Scabs, Golden Earring, Spin Doctors. The Date ontstond in 1988, maar na een zwaar auto ongeluk in 1992 waar Rudi bij betrokken was,  besloot de band om met The Date te stoppen.

De langstdurende formatie van The Date bestond uit; Wim Croonen, zang/ Steven Krolicki, Gitaar /Rudi Plessers, drum/ Roland Kellens, bas/ Jaco, gitaar .  Roland Kellens en Jaco zijn nog steeds actief bij Koyle. Steven Krolicki speelt momenteel bij  het trio Belgian Pickles. Musiceerden voor een tijdje bij The Date ; Jean-Pierre Vanlaeken, Philippe Libberecht

 

 

 Pers + Flyer.

Discografie
Demo Cassette
V/A CD : Muzikant Rijk Genk 2012
V/A-CD : After The Coalrush

Video

2014-12-01T18:32:15+00:00