Daily Life

/Daily Life
Daily Life
 
Leden
Dennis Smits
Franco Dimaglie
Frans Venerius
Leon Staeren
Luc Dubois
Michel Avgoustakis
Pino Conte
William Contrino
Genre
Blues, Psychedelic, Rock
Actief
Daily Life was actiefst in de jaren 1960
Oprichting
1967

Love Peace and a lots of Boose.
Het was in 1967, na de split van The Coats uit Termien, dat Daily Life zijn start kende als coverband. Hun muzikale inspiratie vonden ze na het zien en horen van hun grote helden, Yarbirds, Small Faces, The Kinks…. Hiermee werd de basis gevormd van een bewogen muzikaal verhaal voor deze jongens uit Genk. Een periode die ze naderhand omschrijven als Days of Love, Peace, Noice and a Lots of Boose, oftewel, de roemruchte sixties and seventies.
Vanaf 1969, na een ledenwissel, kreeg de band zijn definitieve vorm. Het spelen van covers werd achterwege gelaten en zij bouwden een repertoire uit van meer dan veertig composities. Een meesterlijke mix van rock, pop, blues en jazz die ze wisten te verwerken tot een eigen unieke ruige rocksound . Daily Life werd beschouwd als het Belgisch antwoord op groepen zoals Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin.
Discipline loont
“Uren en dagen hebben we in het repetitiekot doorgebracht”, zo vertelt Pol Vanloffelt mij, ” Een nummer werd ontelbare keren herhaald, tot het in de kleinste details juist zat. Pure noodzaak, wilde je als band serieus genomen worden in dit genre”. Hun moeite loonde. De optredens sloegen aan, het publiek wist de muziek te appreciëren,en organisatoren waren al snel op de hoogte van het bestaan van Daily Life. Met als gevolg dat Daily Life een indrukwekkende lijst van optredens verwierf, in veel gevallen met de grote namen uit die tijd; Doctor Downtrip,The Pretty Things, Brainbox. Hoogtepunten waren ongetwijfeld de optredens van Daily Life op Jazz Bilzen in 1969 en op een festival in Luxemburg waar o.a. ook Deep Purple optrad. ‘Festivals waren toen puur selfmade’ ,vertelt Luc Dubois mij, ‘het woord PA was nog niet helemaal doorgedrongen , een zelf in elkaar getimmerd podium, zeiltje erover en optreden maar!
Haar in de boter
“ Vooruitstrevend denken konden de jongens van de platenfirma toen niet, buiten het feit dat ze het moeilijk hadden met ons langharig imago, konden ze ook de in hun ogen te moeilijke muziek van Daily Life niet geplaatst krijgen in het hokje van de toenmalige mainstream muziek”, vertelt Pol. De platenfirma drong aan op een meer commerciëler geluid bij de band. Onder druk van de platenfirma werd een nummer van Louis Prima; I’m just a Gigolo opgenomen en uitgebracht op Vinyl bij RCA records. Op de b-kant plaatste Daily Life een nummer wat bij hun eigen stijl aansloot, I’m Dreaming Of A Country. Producer van deze single was niemand minder dan Sylvain Vanholme gekend van de legendarische formatie The Walace Collection. Maar de passie om muziek te kunnen blijven spelen dewelke aansloot bij hun eigen roots en smaak was voor Daily Life belangrijker dan het maken van gladde popmuziek. Daily Life wilde zich net via hun muziek manifesteren tegen de kleinburgerlijke smaak van toen. Het is dan jammer genoeg ook nooit gekomen tot een compromis tussen Daily Life en de platenfirma. Daily Life heeft zijn sporen nagelaten in de Belgische muziekgeschiedenis en na zoveel jaren bestaat er nog steeds interesse voor de muziek van deze band, tot ver in het buitenland.

Leden : William Contrino ( gitaar , componist ) Leon Staeren ( Bas , componist), Pol Vanloffelt ( zang, tekst), Luc Dubois ( Ritme Gitaar) , Franco Dimaglie ( Drum ) .Bob Kusters ( Manager)
Info: Pol Vanloffelt, William Contrino .

Kranten, magazines & knipsels.

Discografie
45": I'm just a gigolo / I'm dreaming of a country
CD : V/A Muzikant Rijk Genk 2012 ( eigen beheer )

Video

2017-06-28T08:44:32+00:00