Clown

/Clown
Clown
 
Leden
Carlo Ooms
Gido de Dooy
Loreto Gruarin
Pino Guarraci
Tano Tavormina
Genre
Rock
Stijl:

Symfonische rock

Actief
Clown was actiefst in de jaren 1970
Oprichting
1977
Ontbinding
1983

Clown bracht pop met jazzy, klassieke en rock invloeden. De groep werd vaak met bands als Yes en Genesis vergeleken wat meteen het etiket van “Symfonische Rock” met zich mee bracht.  ­Clown bracht uitsluitend eigen werk. De songs kwamen hoofdza­kelijk van de hand van Pino Guarraci en van Carlo Ooms aange­vuld door tekst­schrijver Theo Anthonissen.

Het eerste optreden van Clown was begin ’78 in zaal Ima te Peer waar de Limburgse preselectie van de allereerste Humo’s Rockrally plaats vond. Clown haalde het tussen 8 andere groe­pen en werd enkele weken later doorverwezen naar de finale die plaats vond in het Beursschouwburg te Brussel. Uiteinde­lijk behaalde Clown de derde plaats van 9 finalisten.

Hiermee kreeg de groep een ruim aanbod aan concerten en festivals. Zo vertegenwoordigde Clown in augustus ’78  Vlaan­deren op het groot podium van Jazz-Bilzen met nie­mand minder dan artiesten als James Brown, Blondie, Lou Reed,…

In het sporthal van Neerpelt werd Clown gevraagd om de Nederlandse popgroep Earth & Fire te vervangen die als hoofd­act zou optreden voorafgegaan door de Rockrally winnaars Once More.

In 1980 riep Humo Clown uit tot beste Symfonische Rock­groep van België.

Tussen ’79 en ’82 trad Clown op in Gent in het kader van het festival van Vlaanderen, in Brussel voor het Mallemunt- festival, de R.T.B. organiseerde een éénmalige gebeurtenis in Wavre (Rocking Belgium) met namen als Jo Lemaire, The Misters, Clown, Pierre Rapsat en Machiavel; een festival met meer dan 4 000 toeschouwers. Fragmenten van dit festival werden enkele  weken later in het toen zeer populaire Radioprogramma Impédan­ce van Pierre Guyau uitgezonden.

Martin Dejonghe van B.R.T. 2 Omroep West­vlaanderen wijd­de een volle­dige uitzending aan de groep Clown met een live optre­den in de B.R.T. studio’s te Kortrijk voor het Radiopro­gramma Auditie ’81.

Clown prijkte met 2 titels op het L.O.F. LP 1980-1981.

In ’82 verscheen de enige single van de groep,  getiteld Carousel.

Ook in Nederland was Clown regelmatig aan het werk te zien met als hoogtepunt een concert met The Meteors in ‘Het Stadsdoelen te Delft.

Clown verzorgde de voorprogramma’s van ondermeer :

Kayak,  SWEET D’BUSTER, Diesel,  Golden Earring,  Gruppo Sporti­vo,  Machiavel,  Bots,  Normaal,…

1998 :  Ook in dat jaar, was Clown aan het werk te zien tijdens de Jazz-Bilzen revival. Naast Clown, traden er o.a. ook de volgende groepen op:Steve Harley & Cockney Rebel, Squeeze, Ten years after, Ray Davies en Status Quo.

Discografie
LOF 1980-1981, compilatie, 1981
Caroussel, Single, 1982
Invitation, Singele, 1982
Melange, compilatie met Genkse bands, 1983

Video

Contact
Website
2014-02-13T07:29:49+00:00