Champagne Band

/Champagne Band
Champagne Band
 
Leden
Ann Martens
Cris Reginald Janssens
David Dal Pozzo
Kris Beer
Leon Staeren
Luciano Secci
Mauro Di Perna
Rina Marzo
Veerle Van Lo
Genre
Covers
Stijl:

Covers : pop , rock, blues, soul

Actief
Champagne Band was actiefst in de jaren 2000


Voor het ontstaan van deze gelegenheid band keren we terug in de tijd van het café Le Gitàn ex Liedjescafé ( beiden lagen op de weg Naar As).

Cris Janssens organiseerde een festivalletje met een aantal vaste klanten die ofwel een instrument speelde of wilde zingen ik herinner mij alle namen niet meer,Jimmy(jimbo’s), Ann Martens , Nancy Janssens,Eric Coninx,Paul Hendriks,Elke Bellen,Carine Scierscki,Tim Vanderweerd,Jos Briers,Stef Stas, Veerle van Loo,Rina Marzo,Jos Castro,La Bruta Raza,Dries Bellen,Cris Janssens en nog verschillende klanten.

En zo kwamen wij op het idee van met Rina Marzo, Ann Martens, Veerle Van Loo en mezelf iets te doen, wat al snel uitgroeide met, Eric Coninx en verschillende andere mensen bv Paul Hendriks (Outback) en Koen Vanduffel (Muziekodroom) aan de drums en speelde we ons eerste optreden in de Guernica onder de naam Champagne band, die naam heeft Didier Aussems bedacht omdat er tijdens de repetitie en het optreden rijkelijk champagne vloeide.

Ons repetitie lokaal verhuisde van mijne kelder naar de Guernica en dit op de sluitingsdag, en vaak zaten er veel mensen op de repetitie en dit wellicht om het gratis vertier dat ons geschonken werd door Eric en Mitsi… en niet voor de muziek, toch kwamen er verschillende muzikanten die wat mee jamden en raad gaven.

David Dal Pozzo (drummer) kwam als eerst en dit was al een versterking in raad en daad, hij bracht dan Leo Staeren mee als bassist, zijnde een monument in de muziekwereld, later kwam dan Luc Seci als slag en sologitarist ,de toetsenist was Mauro Di Perna en als percussionist Kris Beer en natuurlijk de backing en front zangeressen, Rina, Ann en Veerle.

Na enkele optredens kwam er een idee van David om een cd op te nemen en dit zou gesponsord worden door een fuif te geven met live bands in de Elcerlyk te As op 29 april 2000, dit was een goede zet en eind 2000 waren er de opnames in een studio te Overpelt en afgewerkt in januari 2001.

Het einde van de band is zo moeilijk te plaatsen, dan waren er nog eens repetities voor de fun en was er een reünie voor David zijn feestje september 2011, uiteindelijk ….was het een gelegenheid band, en toch zat er heel wat potentieel in, het waren en zijn goede muzikanten en zangeressen waar ik een deel van mocht uitmaken maar door het vele werk met andere bands(dat heb je met goede muziekanten) bleef er te weinig tijd over voor de Champagne band .

Tekst & Info: Cris Reginald Janssen.

2017-03-20T01:46:07+00:00