Alto & Altofobia

/Alto & Altofobia
Alto & Altofobia
 
Leden
Alex Marut
Cyriel Hutsebaut
Georges Vandegoor
Hendrickx Monique
Patrick Ferdyn
Genre
Covers
Actief
Alto & Altofobia was actiefst in de jaren 2000
Oprichting
1996
Ontbinding
2001


Op een zolderkamertje bij Georges Vandegoor in de Vennestraat te Winterslag is het (opnieuw) begonnen in 1996. Georges Vandegoor nam de leadgitaar (ESP) voor zijn rekening, Monique Hendrickx de basgitaar (Hoffner) en Alex Marut de andere gitaar (Charvel). Het begon als huisvlijt door enkele covers van The Kinks, The Rolling Stones en Fleetwood Mac te repeteren.

Het jaar daarop werd Patrick Ferdyn (oud-Heivink) gecontacteerd, die een mooie zangstem had, wat accoustische gitaar en mondharmonica kon spelen en een paar eigen composities had bedacht. De volgende stap was een repetitieruimte op de bovenste zaal van jeugdhuis TNT op de Melberg vastleggen en de laatste stap was drummer Cyriel Hutsebaut (voorheen Ashbury Park) over te halen om bij deze band te komen spelen. Elke maandagavond werd er gerepeteerd, waardoor al snel een eigen repertoire ontstond, aanvankelijk vijf bluesgetinte rocksongs (A writer ’s not a fighter, It’s good to be alive, Shoud have been gone, Together, Insanity), die afgewisseld werden met een paar (vrije) bewerkingen van langzame (gemakkelijke) nummers van David Bowie, Uriah Heep, The Beatles, Guns ‘n Roses en Jimi Hendrix.

De naam van de band ALTO werd door Patrick voorgesteld en aangenomen door de rest.
In december 1997 vond een try-out plaats in het zaaltje van Café Carré in Termien voor een privé publiek tijdens een verjaardagsparty. In maart 1998 speelde ALTO op een feestje van de politie van Genk in ’t Sjalleke in de Kattevennen. In juli 1998 optreden tijdens een verjaardagsparty van Alex in TNT. In september 1998 te Rekem tijdens een cabaretavond
Met de koldergroep Den Albatros. In september 1998 optreden in Kiewit in het voorprogramma van de politieband Art 561 uit Hasselt, waarin Alex leadgitaar speelt.

Na het vertrek van drummer Cyriel in 2000 wordt Johan Tomsin van de politieband Art 561 aangetrokken en verandert de naam in ALTOFOBIA. Het repertoire wordt aangevuld met nieuwe composities (A smile in your eyes, Rita & John, Moonblooze, Isn’t it time) en covers van Fleetwood Mac, Live en John Hiatt. Vier eigen composities en een cover worden in 2001 in de oude studio van de MOD te Hasselt opgenomen en op CD gezet zijn.
Zonder zanger Patrick treden de leden van ALTOFOBIA ook sporadisch op onder de naam KVLS-Band voor de vzw Koninklijke Vereniging van Limburgse Schrijvers uit Hasselt, waarvan Alex en Georges deel uitmaken, zoals laatst in juni 2001 tijdens het 65-jarig bestaan van de KVLS in Zaal Onder de Toren in Hasselt.
ALTOFOBIA treedt in september 1999 op tijdens een meeting voor modelvliegen in Hees en een paar keer, samen met de politieband Art 561, in september 1999 in de Sporthal van Opitter en in oktober 1999 in TNT. Het laatste optreden was zonder Patrick op 2 juni 2001 tijdens de Braderie van de Vennestraat in het voorprogramma van The Blue Walter Band.

© Alex Marut
Genk, 2 september 2010

2017-05-29T20:16:14+00:00